Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@13:38:03 GMT

درمان‌های خانگی برای آفت دهان

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۷۴۲۲

درمان‌های خانگی برای آفت دهان

زخم‌ داخل دهان از قبیل گاز گرفتگی میان غذا خوردن و آفت دهان است. مورد اول در لحظه درد دارد و به زودی خوب می‌شود؛ اما اگر زخم دهان شما از مورد دوم یعنی آفت باشد به شدت طول چند روز ممکن است درد ‌گیرد و حتی تا یک‌ ماه هم درمان نشود. در ادامه چند مورد از درمان‌های خانگی، علت به وجود آمدن و خطر زخم‌های دهانی را بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1. درمان‌های خانگی: اگر لپ و زبان خود را گاز گرفته‌اید نیازی به درمان ندارید؛ زیرا که سلول‌های داخل دهان بیشترین درصد تکثیر را دارند و زخمی که بر اثر گاز گرفتگی باشد تا چند ساعت کاملا بهبود می‌یابد. اگر در لپ و زبان خود آفت زده‌اید بهتر است از الگوهای زیر پیروی کنید:

الف) آب و نمک: استفاده از آب نمک تعادل اسمزی داخل دهان را بر هم می‌زند و باعث می‌شود آب آفت دهان کشیده شود و زخم زودتر بهبود یابد.

ب) زرد چوبه و جوش شیرین: این دو ماده‌ی عفونت کش هستند که می‌توان به صورت مجزا یا با ترکیب آب و نمک استفاده شود که در درمان آفت دهان بسیار موثر هستند.

ج) محلول دهان‌شویه یا قطره: می‌توانید از داروخانه‌ها دهان‌شویه و قطره برای درمان آفت تهیه کنید که این مورد نیز بسیار موثر است.

2. علت به وجود آمدن آفت دهان: هنوز علت مشخصی برای این بیماری کشف نشده است ولی خیلی از عوامل می‌توانند باعث بروز آن شوند. آفت دهان ویروسی نیست و بیشتر شبیه به یک واکنش خود ایمنی بدن است. در این مورد دکتر جونز می‌گوید: «سلول‌های سطحی دهان به شکل T در می‌آیند که نوعی ساختار شکنی در سطح سلول‌های دهانی به وجود می‌آورد و موجب آفت دهان می‌شوند». این بیماری در زن‌ها رایج‌تر است. اینا کرن، دندان‌ پزشک شهر نیویورک، 4 مورد را دلیل اصلی بروز آفت دهان می‌داند که از قبیل:

الف) گاهی اوقات این عارضه به دلیل اسیدی بودن مواد غذایی به وجود می‌آید.

ب) ممکن است به علت حساسیت به مواد تشکیل دهنده‌ی خمیر دندان جدید هم باشد.

ج)ترک یک‌دفعه‌ای سیگار به  بدن شوک وارد می‌کند که ممکن است به آفت دهانی منجر شود.

د)استرس و نگرانی نیز می‌توانند دلیلی از این قبیل باشند.

3. آفت دهان، نشانه‌ی بیماری: آفت دهان به هیج‌ وجه مسری نیست و از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا نمی‌کند. درست بر عکس تب‌خال که ریشه‌ی ویروسی دارد و قابل انتقال است. در هر دو مورد بهتر است سیستم ایمنی بدن را بالا ببرید. از ویتامین سی و گروه ویتامین ‌های بی در این زمینه استفاده کنید. آفت دهان نشانه‌ی سیستم ایمنی پایین است و به ما این هشدار را می‌دهد که ممکن است خیلی راحت به بیماری‌های ویروسی و عفونت‌های دیگر نیز دچار شویم. پس بهتر است برای پیشگیری از این عارضه و دیگر بیماری‌های ویروسی و خود ایمنی از انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی استفاده کنیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آفت دهان درمان آفت دهان شویه سبک زندگی پارسی خبر آفت دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، زهرا سید معملی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: سال جاری تمرکزمان این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم و از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌تواند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کند در سایر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری می‌کند، گفت: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد و این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار است، همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سید معملی ادامه داد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند، بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند، همچنین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندان‌پزشکان نیست.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف مشخص در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که بیماری‌های دهان و بیماری‌های دیگر را ایجاد می‌کند، به مسئله بهداشت دهان و دندان پرداخته شود، البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود، دندان‌پزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت می‌کنم.

کد خبر 748389

دیگر خبرها

  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود