Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@12:21:29 GMT

درمان آفت دهان در طب سنتی

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۶۳۹۲۹

آفت دهان یک بیماری شایعه که درون دهان ایجاد میشه و زخم‌های دردناک در سلول‌های سطحی دهان، زبان و لثه ایجاد میکنه. علت این عارضه مشخص نیست، ولی ممکنه ناشی از حملات خود ایمنی باشه و تجربه ثابت کرده گاهی کمبود ویتامین‌های ضروریه بدن اینگونه بروز میکنه و خودشو نشون میده، پس اگه بطور مکرر به آفت دهان دچار میشید اولین گزینه مصرف مواد مغذی باشه تا درمان‌های فوری و گیاهی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه درمان‌های گیاهی آفت دهان رو براتون میگم. ناطقان: آفت دهان یک بیماری شایعه که درون دهان ایجاد میشه و زخم‌های دردناک در سلول‌های سطحی دهان، زبان و لثه ایجاد میکنه. علت این عارضه مشخص نیست، ولی ممکنه ناشی از حملات خود ایمنی باشه و تجربه ثابت کرده گاهی کمبود ویتامین‌های ضروریه بدن اینگونه بروز میکنه و خودشو نشون میده، پس اگه بطور مکرر به آفت دهان دچار میشید اولین گزینه مصرف مواد مغذی باشه تا درمان‌های فوری و گیاهی. در ادامه درمان‌های گیاهی آفت دهان رو براتون میگم.

بادرنجبویه برای درمان آفت دهان
بادرنجبویه یک داروی بسیار موثر برای آفت دهان هست. شما میتونید اون رو به خمیر دندانتون اضافه کنید تا سرعت بهبودی رو بالا ببره و همچنین به جلوگیری از شیوع بیشتر عارضه کمک کنه.

آلوئه ورا
ژل آلوورا میتونه در هر نوع آفت دهانی که شما سعی میکنید درمانش کنید موثر باشه. ژل آلوئه ورا میتونه به کاهش درد در دهان و نابود کردن باکتری‌های موجود در گلو کمک کنه. برای استفاده از این درمان بهتره از یک برگ آلوئه ورا تازه ژل تهیه کنید و بعد روی آفت بزنید و بعد از چند دقیقه دهان رو بطور کامل آبکشی کنید.

معجزه روغن فندق
فندق یک درمان عالی بری این عارضه است. این داروی محبوب سنتی خواص زیادی داره، برای استفاده از این روغن گیاهی پرطرفدار و پر خاصیت، یک چوب پنبه رو تو روغن فندق خیس کنیدو اون رو روی محل آفت قرار بدید و اجازه بدید برای مدت زمان بیشتری روی آفت با این روغن چرب بمونه، این درمان رو چند بار در روز تکرار کنید تا سریعتر خوب بشه.

استفاده از عصاره وانیل برای درمان آفت دهان
عصاره آلی وانیل یکی دیگه از دارو‌های بسیار خوب برای درمان آفت دهان است. میتونه روند بهبود زخم رو سریعتر کنه. برای اینکه با عصاره وانیل آفت رو درمان کنید باید یک چوب پنبه رو با عصاره وانیل خیس کنید و چوب پنبه رو به مدت ۵ دقیقه روی آفت نگه دارید تا خوب جذب بشه این درمان رو چند بار در روز تا زمانی که بطور کامل خوب بشه تکرار کنید.

روغن‌های گیاهی
شما مبتلا به آفت خفیف باشید یا شدید، روغن‌های گیاهی درمان خوبی برای مشکل شماست. گزینه‌ای که طب سنتی براتون پیشنهاد میکنه روغن‌های ضد ویروسی هست که میتونه به درمان آفت شدید کمک کنه و همچنین از درد و التهاب زخم کم کنه. از جمله‌ی این روغن‌ها میشه به عصاره نعناع، عصاره گیلاس، اسطوخدوس و ترنج بخاطر خواص ضد ویروسی و عملکرد ضد التهابی مخصوصا برای درمان آفت شدید درمان خوبیست. برای استفاده از عصاره‌های نام برده چند قطره از روغن گیاهی رو در مقداری آب حل میکنیم، چند بار در روز از این ترکیب برای روی زخم استفاده کنیدتا به بهبودی کامل برسید.

دهانشویه گیاهی
چند قطره روغن نخود فرنگی، گل میخک یا اوکالیپتوس رو در یک لیوان آب اضافه کنید و یک یا دو بار در روز به عنوان یک دهانشویه ازش استفاده کنید. مراقب باشید که از روغن به طور مستقیم روی زخم استفاده نکنید.

دهانشویه پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن یک راه ارزان، موثر و بسیار ساده برای مقابله با آفت‌های شدید است. پراکسید هیدروژن میتونه به خشک کردن زخم‌ها و تسکین التهاب و درد کمک کنه.

شیرین بیان درمان عالی برای آفت دهان
ریشه شیرین بیان یک درمان طبیعی عالی برای هر نوع آفت است. این گیاه دارویی حاوی اسید گلیسیریزین است که برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های ویروسی کاربرد زیادی داره، همچنین دارای خواص ضد التهابی هست که میتونه عوارض آفت دهان رو تسکین بده. به سادگی نوشیدن چند فنجان از چای ریشه شیرین بیان هر روز کمک زیادی برای مقابله با علائم آفت میکنه. اگه بعنوان یک دمنوش دوست ندارید ازش استفاده کنید میتونید ریشه شیرین بیان رو به طور موضعی روی زخم اعمال کنید.

روغن نارگیل
روغن نارگیل بخاطر خواص ضد میکروبی و ضد التهابی که داره برای درمان بسیاری از عارضه‌های جلدی مفیده، یکی از اون مشکلات آفت دهان است. برای درمان آفت با استفاده از روغن نارگیل همین که روزی چند بار از این روغن روی محل آفت بزنید برای بهبود سریعش کافیه، البته، چون این روغن زود پاک میشه بهتره برای هر بار استفاده مقدار بیشتری از روغن روی محل آفت بزنید.

بابونه
بابونه دارای خواص ضد التهابی تسکین دهنده و همچنین ضد میکروبی است که میتونه بهبود آفت دهان کمک کنه و سرعت رشد ویروس رو کم کنه. ساده‌ترین راه برای استفاده از بابونه برای زخم‌ها اینه که یک قاشق چایخوری بابونه دم کنید بعد از صاف کردن با چوب پنبه بطور مداوم و در طول روز چند بار روی زخم بزنید.

آب نمک
روشی ساده برای پاکسازی دهان ازباکتری‌ها و کم کردن رشد ویروس‌ها آب نمکی روش آسان و قابل دسترسی هست.

منبع: فردا برچسب ها: آفت دهان ، طب سنتی ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آفت دهان طب سنتی درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۶۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش